Bij montris houden we van dingen doen. En dan het liefst dat soort dingen die je zelf thuis niet zo snel organiseert. We geven workshops bij onze BSO´s in Amsterdam in onder andere techniek, theater en muziek. Bij onze andere locaties zijn we wat meer sportief bezig. Dit doen we vaak in samenwerking met Buurtsportcoach Bikkels in Huizen. Bikkels is onderdeel van montris en samen bedenken we de leukste sportactiviteiten.

Buurtsportcoach

In Huizen is het concept ´Buurtsportcoach´ in het leven geroepen om de bewoners lekker in beweging te krijgen. Dus ook de kinderen. Montris heeft een eigen buursportcoach in huis; Bikkels. Onder leiding van onze collega Ivo organiseert het Bikkels-team, vaak in samenwerking met gemeente Huizen, de leukste, sportieve activiteiten. Meedoen is gratis en onderhand kunnen we zeggen dat plezier en mooie, rode appelwangen gegarandeerd zijn! Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de nieuwste activiteiten van Bikkels? Like hier de Facebookpagina van Bikkels!

Peuterbootcamp

Bikkels organiseert Peuterbootcamp voor alle stoere, sportieve peuters in Huizen, die liever rennen dan stilstaan. Dit vindt plaats in het bos bij ons kinderdagverblijf De Wipneus. De kinderen doen een circuitje onder begeleiding van buurtsportcoach Ivo en zijn Bikkels-team. Klimmen, kruipen, klauteren, rennen! Peuterbootcamp maakt ook geregeld een uitstapje naar onze andere kinderdagverblijven.

Techniek

Ben jij iemand die altijd wil weten hoe iets in elkaar steekt? Doe dan mee met onze workshops techniek! Samen met meester Billy en meester Job maak je bijvoorbeeld een bewegende robothand, een werkende zaklamp, een hypnose apparaat of pimp je eigen tas met een buzzer of lichtje. De workshops geven we bij onze BSO’s in Amsterdam.

Theater

Ben je dol op optreden, verkleden en gekke typetjes bedenken? Dan zijn onze workshops theater, onder leiding van juf Leander, echt iets voor jou. Bij onze BSO De Zuyder hebben we een extra ruimte die we gebruiken voor de workshop. Juf Leander, theatermaakster en actrice, leert op een verfrissende manier wat theater precies inhoudt en wat er allemaal mogelijk is. Bewegen, rollenspellen, verkleden, schminken, stemoefeningen en ga zo maar door! En als je zin hebt, mag je ook je eigen toneelstuk bedenken en opvoeren.

Ouder/kind bootcamp

Bij deze versie van onze Bikkels bootcamp mogen de ouders ook eens hun krachten tonen! En dat levert leuke beelden op. Wat dacht je van het optillen van een boomstam waar als extra ballast je eigen peuter aan gaat hangen? Vermaak voor de peuters, even doorzetten voor de ouders! De accenten liggen op het beleven van plezier en stimuleren van de basisbewegingsvaardigheden zoals lopen, rennen, duwen, trekken, springen, klimmen en klauteren. Daarnaast is het samenwerken en vertrouwen op elkaar ook belangrijk onderdeel.

Zwemles

Hoe leuk voor de kinderen en hoe handig voor de ouders: zwemles in de BSO-tijd! Dat dachten wij ook en daarom organiseren we zwemlessen in een speciaal tijdslot voor onze locatie Stoer op de dinsdag en voor de locaties De Melkweg en De Leemkuil op de donderdag. Dankzij een speciaal tijdslot leren de kinderen zwemmen met alleen hun vriendjes en vriendinnetjes van de BSO. Er is plek voor alle niveaus en als je verder wilt gaan voor je B- of C-diploma dan kan dat. De pedagogisch medewerker blijft bij de zwemles en daarbij volgen we het zwemlesconcept Zed & Sop. De kosten bedragen 15 euro per keer en we factureren per maand. Aanmelden kan via de betreffende locatie.

Freerunning

Ben jij zo iemand die altijd net even op dat hoge muurtje moet klimmen, met zijn tenen een tikkeltje over het randje wil leunen, een kei is in balans en voor een salto hier en daar niet bang is? Kom dan meedoen met de lessen Freerunning, die Bikkels organiseert onder leiding van onze collega Jelle. Je leert wallflips, lazy vaults, salto’s, speedvaults en meer. We beginnen in een sportzaal, waar we genoeg matjes en ander materiaal tot onze beschikking hebben.

Kinderkapster

Is het tijd voor je kind om weer geknipt te worden, maar staat je agenda bomvol? Geen nood! De kinderkapster komt langs bij onze locaties om te knippen! Kijk even op haar facebook om te kijken om welke data het gaat!

Koken

Vind jij het leuk om te koken voor andere mensen? Weet je precies welk ingrediënt een gerecht helemaal af zou maken? Dan kun je vast goed uit de voeten in onze keukens. Bij BSO De Zuyder beschikken we over de meest uitgebreide versie, maar ook bij onze andere locaties spelen we geregeld Montris Masterchef of Heel montris bakt. Eerst een recept zoeken, een boodschappenlijstje maken, naar de supermarkt, afrekenen. Schort voor, handen wassen en aan de slag! Hmmmm…

Muziek BSO

Ben je een fan van elektronische muziek? Kun je niet stilstaan bij een goede beat en zou je het liefst Martin Garrix opvolgen? Wat een geluk, want meester Billy leert op onze locaties in Amsterdam hoe je met de laptop muziek maakt of geluiden kan maken met een synthesizer en natuurlijk hoe je dat alles dan opneemt.  Je bent net een echte DJ als je met je koptelefoon op je eigen beats draait en de andere kinderen los gaan in onze discogang!

Muziek KDV

Muziek is belangrijk voor de ontwikkeling van elk kind. En het liefst zouden we zien dat kinderen er al vanaf de geboorte mee in aanraking komen. Hier zet montris zich graag voor in en daarom werken we samen met ´Muziek op schoot´ bij onze kinderdagverblijven. Deze muziekles, door een echte muziekjuf, is leuk voor kinderen in alle leeftijdscategorieën. Grappig is dat we merken dat de meeste kinderen gek zijn op muziek, je ziet het meteen aan hun reacties. Gelukkig maar, want het draagt bij aan een evenwichtige ontwikkeling van kinderen. Door middel van muziek kun je een sfeer maken. Van ontspannen en rustig tot een vrolijk geheel waarbij de kinderen mee kunnen zingen en dansen. Muziek maken met jonge kinderen kan overal: thuis, in de auto, op school en dus ook in de kinderopvang.