BSO in Amsterdam Centrum

BSO Buutvrij
Tweede Wetering-
plantsoen 10
Amsterdam

Ons inspectierapport vind je hier.

BSO Buutvrij is een heerlijke BSO in Amsterdam Centrum. Deze BSO heeft haar locatie in speeltuin UJ Klaren op het Tweede Weteringplantsoen, tussen het Centrum en De Pijp. Vlakbij de Heineken Experience, de Vijzelgracht, het Frederiksplein en direct aan het Weteringcircuit. Daarbij zitten we op loopafstand van de Noord-Zuidlijn! We halen kinderen op van verschillende scholen in de buurt; bij de ASVO, de Denise school en de Nicolaas Maesschool.

BSO Buutvrij is een kleine oase midden in de drukte van de stad en een echte buurt-BSO: dé plek waar kinderen uit de buurt elkaar ontmoeten.

Middag bij BSO in Amsterdam Centrum

Wij zorgen ervoor dat kinderen tussen 4 en 13 jaar een fijne tijd bij BSO Amsterdam Centrum hebben na een schooldag. Als we de kinderen opgehaald hebben, luiden we samen het begin van de vrije tijd in met wat te drinken en aandacht voor de belevenissen van de dag.  Daarna is het tijd voor vrolijke activiteiten! De kinderen kunnen meedoen met het programma of lekker vrij spelen. Zin om even niets te doen? Dat kan natuurlijk ook!  De kinderen hebben een stem in het activiteitenaanbod. Ook praten we met elkaar over de afspraken op de BSO en de verdeling van de huishoudelijke taken, want dat hoort erbij. In de vakantie en op studiedagen zijn we ook open.

Activiteiten

Onze activiteitenprogramma´s hebben regelmatige wisselende thema´s, bijvoorbeeld (W)Onderzoekers, Kriebelbeestjes, montris Masterchef, Fabulous Fashion.  De medewerkers van montris verzinnen daar de leukste dingen bij. Een kleine greep uit het aanbod; dansen op zelfgemaakte muziek, kunst maken met gevonden natuurschatten, een toneelstuk in elkaar zetten en uitvoeren, proefjes doen, vloggen, tuinieren, houtbewerken, cakejes bakken en allerlei spel- en sportactiviteiten in de speeltuin. Daarnaast organiseren we in vakanties workshops in onder andere Techniek en Theater.

Pedagogisch concept

De thema´s en de activiteiten van onze BSO Amsterdam Centrum passen binnen ons pedagogisch concept; bij montris gaan we ervan uit dat elk kind een mix van talenten heeft. Er zijn 8 talentgebieden: Ik, Bewegen, Muziek, Natuur, Samen, Logica, Woord en Beeld. We laten deze talenten terugkomen in de activiteiten. Zo ontdekken en ontwikkelen kinderen spelenderwijs de mix aan talenten die zij bezitten. Op die manier hopen we bij te dragen aan de ontwikkeling van evenwichtige mensen die vol zelfvertrouwen in de wereld staan!

Binnen/Buiten

Groot voordeel van BSO Buutvrij is de ligging in speeltuin UJKlaren, dat staat garant voor oneindig veel buitenspelen en sporten. Maar ook binnen is het goed toeven. We hebben verschillende hoeken gemaakt in de vorm van kleine huisjes en er is voor ieder wat wils: de bieb, het keukentje, een hoek met verkleedkleren, het atelier, een bouwhoek en genoeg plekjes om lekker te relaxen met uitzicht over het water. Eten en plannen smeden doen we aan onze lange tafel met hangplantjes. We hebben gekozen voor coole kleuren en vrolijke behangetjes. Zo is Buutvrij net even anders dan anders.

CONTACTGEGEVENS

Tweede Weteringplantsoen 10
1017 ZD Amsterdam
M: 06 19 936 673 (BSO Buutvrij)
T: 06 30 611 023 (floormanager Muriel Burgering)

OPENINGSTIJDEN

Maandag tot 18.30 uur
Dinsdag tot 18.30 uur
woensdag van 12:00 tot 18.30 uur
donderdag tot 18.30 uur
vrijdag tot 18.30 uur

 

In alle schoolvakanties en op studiedagen van 07.30 uur tot 18.30 uur.