BSO in Amsterdam Centrum

BSO De Wester
Westerdoksdijk 603
Amsterdam

Let op; De foto’s die op deze pagina staan, horen bij onze BSO de Zuyder. De Wester is geopend sinds maart 2019, de foto’s verwachten we rond de zomerperiode.

Ons inspectierapport vind je hier.

BSO De Wester vind je aan de Westerdoksdijk, langs het IJ, vlakbij Centraal station Amsterdam, Westerdok, Paleis van Justitie, Ijdok, de Houthavens (S102), Bickerseiland en Prinseneiland. Bij BSO de Wester zijn we futureproof: we zien graag dat kinderen de toekomst tegemoet treden met zelfvertrouwen, met respect voor hun omgeving en met de tools die zij nodig hebben om alles te durven ontdekken wat ze graag willen. Lees hier meer over onze bijdrage die we leveren om ‘futureproof’ te zijn.

Middag bij BSO in Amsterdam West

Wij zorgen er voor dat kinderen tussen 4 en 13 jaar een fijne tijd hebben bij BSO De Wester in Amsterdam na een schooldag. Als de kinderen klaar zijn met school, luiden we samen het begin van de vrije tijd in met wat te drinken en aandacht voor de belevenissen van de dag. Daarna is het tijd voor vrolijke activiteiten! De kinderen kunnen meedoen met het programma of lekker vrij spelen. Zin om even niets te doen? Dat kan natuurlijk ook! De kinderen hebben een stem in het activiteitenaanbod. Ook zullen we gaan praten we met elkaar over de afspraken op de BSO en de verdeling van de huishoudelijke taken, want dat hoort erbij. In de vakantie en op studiedagen zijn we ook open.

Activiteiten

Onze activiteitenprogramma´s hebben regelmatige wisselende thema´s, bijvoorbeeld (W)Onderzoekers, Kriebelbeestjes, Fabulous Fashion, Down Under. Een kleine greep uit het aanbod; een muzieknummer maken van je eigen beats in de muziekstudio, experimentjes doen in het lab, binnen een hut bouwen. Kleien, schilderen en houtbewerken in het atelier; het eindresultaat mag pronken in de galerie. Of uitleven met make-up en de mooiste foto’s maken. En natuurlijk allerlei spel- en sportactiviteiten die we zowel binnen als buiten gaan doen.

Pedagogisch concept

De thema´s en de activiteiten van onze BSO Amsterdam West passen binnen ons pedagogisch concept; bij montris gaan we ervan uit dat elk kind een mix van talenten heeft. Er zijn 8 talentgebieden: Ik, Bewegen, Muziek, Natuur, Samen, Logica, Woord en Beeld. We laten deze talenten terugkomen in de activiteiten. Zo ontdekken en ontwikkelen kinderen spelenderwijs de mix aan talenten die zij bezitten. Op die manier hopen we bij te dragen aan de ontwikkeling van evenwichtige mensen die vol zelfvertrouwen in de wereld staan!

Binnen/Buiten

De basis is gelegd. Het pand heeft een industriële uitstraling met enorme ramen en kijkt uit over het Ij. We beschikken over twee verdiepingen, waarvan de bovenste een vide is. Een nieuw element, voor montris, is dat we een ruimte hebben gecreëerd speciaal voor tieners; de tienerclub 1Hoog. Hier kunnen ze met elkaar chillen, maar ook bepaalde activiteiten doen, zoals (elektronische) muziek maken. De rest van de ruimte wordt ingedeeld in verschillende hoeken waaronder; een huishoek, een werkatelier waar onder andere gezaagd en getimmerd kan worden, een ‘laboratorium’, een bouwhoek en fijne relaxplekjes. En er is een grote keuken waar de kinderen kunnen bakken en braden. Buitenspelen kan niet voor de deur, dit zullen we veelal gaan doen in de Zuiderspeeltuin, even verderop. Binnen hebben we dan ook uitdagende objecten die beweging stimuleren en mogelijk maken.

CONTACTGEGEVENS

Westerdoksdijk 603
1013 BX Amsterdam
T: 035 – 692 61 71

OPENINGSTIJDEN

maandag tot 18.30 uur
dinsdag tot 18.30 uur
woensdag gesloten
donderdag tot 18.30 uur
vrijdag tot 18.30 uur

In alle schoolvakanties en op studiedagen van 07.30 uur tot 18.30 uur.