BSO in Amsterdam Centrum

BSO De Wester
Westerdoksdijk 603
Amsterdam

Ons inspectierapport vind je hier.

BSO De Wester vind je aan de Westerdoksdijk, langs het IJ, vlakbij Centraal station Amsterdam, Westerdok, Paleis van Justitie, Ijdok, de Houthavens (S102), Bickerseiland en Prinseneiland. Bij BSO de Wester zijn we futureproof: we zien graag dat kinderen de toekomst tegemoet treden met zelfvertrouwen, met respect voor hun omgeving en met de tools die zij nodig hebben om alles te durven ontdekken wat ze graag willen. Lees hier meer over onze bijdrage die we leveren om ‘futureproof’ te zijn.

Middag bij BSO in Amsterdam West

Wij zorgen er voor dat kinderen tussen 4 en 13 jaar een fijne tijd hebben bij BSO De Wester in Amsterdam na een schooldag. Als de kinderen klaar zijn met school, luiden we samen het begin van de vrije tijd in met wat te drinken en aandacht voor de belevenissen van de dag. Daarna is het tijd voor vrolijke activiteiten! De kinderen kunnen meedoen met het programma of lekker vrij spelen. Zin om even niets te doen? Dat kan natuurlijk ook! De kinderen hebben een stem in het activiteitenaanbod. Ook zullen we gaan praten we met elkaar over de afspraken op de BSO en de verdeling van de huishoudelijke taken, want dat hoort erbij. In de vakantie en op studiedagen zijn we ook open.

Activiteiten

Onze activiteitenprogramma´s hebben regelmatige wisselende thema´s, bijvoorbeeld (W)Onderzoekers, Kriebelbeestjes, Fabulous Fashion, Down Under. Een kleine greep uit het aanbod; een muzieknummer maken van je eigen beats in de muziekstudio, experimentjes doen in het lab, binnen een hut bouwen. Kleien, schilderen en houtbewerken in het atelier; het eindresultaat mag pronken in de galerie. Of uitleven met make-up en de mooiste foto’s maken. En natuurlijk allerlei spel- en sportactiviteiten die we zowel binnen als buiten gaan doen.

Pedagogisch concept

De thema´s en de activiteiten van onze BSO Amsterdam West passen binnen ons pedagogisch concept; bij montris gaan we ervan uit dat elk kind een mix van talenten heeft. Er zijn 8 talentgebieden: Ik, Bewegen, Muziek, Natuur, Samen, Logica, Woord en Beeld. We laten deze talenten terugkomen in de activiteiten. Zo ontdekken en ontwikkelen kinderen spelenderwijs de mix aan talenten die zij bezitten. Op die manier hopen we bij te dragen aan de ontwikkeling van evenwichtige mensen die vol zelfvertrouwen in de wereld staan!

Binnen/Buiten

Ons pand heeft een industriële uitstraling met enorme ramen en kijkt uit over het Ij. Er zijn twee verdiepingen, waarvan de bovenste een vide is. Een gedeelte hiervan is  speciaal voor onze tieners gereserveerd; Tienerclub 1Hoog. De rest van de ruimte is ingedeeld in verschillende hoeken; een maakhoek waar onder andere gezaagd en getimmerd kan worden, een lab, een huttenbouwhoek, een muziekstudio met plek voor schminken en verkleden en genoeg fijne relaxplekjes! Lekker even lanterfanten, doe je bijvoorbeeld in de hut onder de trap. Ook hebben we een grote keuken waar de kinderen kunnen bakken en braden. Buitenspelen kan niet voor de deur, dit doen we vaak in de Zuiderspeeltuin, iets verderop. Binnen hebben we daarom ook uitdagende objecten, zoals een bokszak, die beweging stimuleren en mogelijk maken.

Tienerclub

Nieuw, voor Montris, is de tienerclub! De eerste club huist in De Wester op de vide, de naam 1Hoog is democratisch door onze kinderen gekozen. Vanaf 9 jaar mogen de kinderen zich opgeven, best spannend natuurlijk, want dan hoor je officieel bij de Grote Kinderen. De club heeft schuifdeuren en de tieners mogen zelf weten wanneer ze zich willen afzonderen van het kleinere grut. Het blijkt dat de behoefte daaraan meevalt, maar zo hebben ze wel de mogelijkheid om lekker onder elkaar te zijn, te chillen of om samen activiteiten te doen. Ook is er een huiswerkhoek.

CONTACTGEGEVENS

Westerdoksdijk 603
1013 BX Amsterdam
T: 06-58826118

OPENINGSTIJDEN

maandag tot 18.30 uur
dinsdag tot 18.30 uur
woensdag tot 18.30 uur
donderdag tot 18.30 uur
vrijdag tot 18.30 uur

In alle schoolvakanties en op studiedagen van 07.30 uur tot 18.30 uur.