Kinderopvang in Huizen

KDV De Wipneus
Crailoseweg 118
Huizen

Ons inspectierapport vind je hier.

Kinderopvang in Huizen vind je bij kinderdagverblijf De Wipneus. Het ligt midden in het bos op het terrein van De Trappenberg in Huizen. Midden in ´t Gooi, dichtbij Naarden, Bussum, Laren en Blaricum. We zitten op een paar minuten afstand van de A1 (afslag 8 Blaricum), vlakbij het Tergooi Ziekenhuis Blaricum, dat maakt De Wipneus uitstekend bereikbaar. Onze kinderopvang in Huizen is een kinderdagverblijf dat echt gericht is op de natuur; hoe kan het ook anders met onze ligging in het bos en naast de hei!

“Een geweldige locatie met lieve en betrokken medewerkers. Er wordt van alles georganiseerd, zoals bootcamp, yoga en muziekles. Mijn dochter zal de Wipneus missen!”

Dagje bij kinderopvang in Huizen

Kinderdagverblijf De Wipneus is een heerlijke plek voor kinderen vanaf 3 maanden tot het moment dat ze naar school gaan. Vanaf januari 2019 gaan we werken we met horizontale groepen: de jongste groep is van 0 tot +/- 2 jaar en de oudste groep van +/- 2 tot 4 jaar. Bij de flexgroepen blijven we werken met verticale groepen waarin kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar zitten. Zo leren de kinderen optimaal van elkaar. Onze dag met jouw kindje bevat alles wat jullie thuis ook doen; eten, drinken, slapen en spelen. En natuurlijk lachen, praatjes maken en knuffelen. Elk kind heeft op de groep een eigen mandje voor wat spulletjes van thuis, hij/zij slaapt in een vast bedje en krijgt voeding volgens het door jullie aangegeven schema. Voor de allerkleinsten bootsen we de thuissituatie zo goed mogelijk na. We houden rekening met het slaap- en voedingsritme van je baby en het soort voeding.

Activiteiten

De kinderen kunnen bij onze kinderopvang Huizen lekker vrij spelen, maar we hebben ook activiteitenprogramma´s met regelmatig wisselende thema´s. Bijvoorbeeld Weer en Wind, Naar Buiten, Dieren op de boerderij. De medewerkers van montris verzinnen daar de leukste dingen bij. Een kleine greep uit het aanbod; dansen op zelfgemaakte muziek, experimentjes met zintuigen, kunst maken met natuurschatten, kriebelbeestjes zoeken. Veel van de activiteiten doen we lekker buiten.

Als leuke extraatjes hebben we onder andere de Peuterbootcamp in het bos. De kinderen kunnen klimmen, klauteren en al hun energie kwijt. Ook hebben we geregeld bezoek van de Kinderkapper en doen we aan Peuterdans.

Pedagogisch concept

De thema´s en de activiteiten van onze kinderopvang Huizen passen binnen ons pedagogisch concept; bij montris gaan we ervan uit dat elk kind een mix van talenten heeft. Er zijn 8 talentgebieden: Ik, Bewegen, Muziek, Natuur, Samen, Logica, Woord en Beeld. We laten deze talenten terugkomen in de activiteiten. Zo ontdekken en ontwikkelen kinderen spelenderwijs de mix aan talenten die zij bezitten. Op die manier hopen we bij te dragen aan de ontwikkeling van evenwichtige mensen die vol zelfvertrouwen in de wereld staan!

Binnen/Buiten

Groot voordeel van kinderdagverblijf De Wipneus is de ligging in het bos en vlakbij de hei. Ook hebben we twee grote buitenspeelplaatsen met een aparte ‘babytuin’, speciaal voor de allerkleinsten. Vanuit de buitenspeelplaats lopen we door een afgesloten hek zo het bos in. Hier maken we in alle jaargetijden heerlijke wandelingen.

Binnen is het licht en ruim. Vanuit de centrale hal gaat er één gang naar links en één gang naar rechts. Aan elke gang liggen vier groepen. Eén van die groepen is onze BSO Stoer/Peuteropvang Flink. Elke groepsruimte heeft een eigen slaapkamer, speelhoeken, een grondbox, keuken, knus zitje en een gezellige eettafel. In onze inrichting komen de kleuren en materialen terug uit onze natuurlijke omgeving. Ook in de centrale, lichte hal hebben we fijne speelhoeken gemaakt, waar alle kinderen kunnen spelen en ontdekken.

CONTACTGEGEVENS

Crailoseweg 118
1272 EX Huizen
T: 035 69 26 180

OPENINGSTIJDEN

maandag van 06.45 tot 18.45 uur
dinsdag van 06.45 tot 18.45 uur
woensdag van 06.45 tot 18.45 uur
donderdag van 06.45 tot 18.45 uur
vrijdag van 06.45 tot 18.45 uur

De eerste weken zijn erg belangrijk voor een fijne start voor je baby. Even bellen om te horen hoe het gaat? Dit kan altijd!