BSO Laren

BSO De Leemkuil
De Leemkuil 4
Laren

Ons inspectierapport vind je hier.

BSO De Leemkuil vind je in de Larense Montessorischool (LMS) en naast onze peuteropvang De Wirrewarre. Deze BSO Laren LMS is speciaal voor kinderen die naar de LMS gaan. De BSO is voor hen makkelijk te bereiken; de deur door aan het eind van de hal van de LMS en je bent er al! De Leemkuil is een echte dorps-BSO; kleinschalig en de meeste kinderen kennen elkaar al van gezicht.

Middag bij BSO in Laren bij LMS

Wij zorgen ervoor dat kinderen tussen 4 en 13 jaar een fijne tijd bij BSO Laren LMS hebben na een schooldag. Als de kinderen klaar zijn met school, luiden we samen het begin van de vrije tijd in met wat te drinken en aandacht voor de belevenissen van de dag.  Daarna is het tijd voor vrolijke activiteiten! De kinderen kunnen meedoen met het programma of lekker vrij spelen. Zin om even niets te doen? Dat kan natuurlijk ook!  De kinderen hebben een stem in het activiteitenaanbod. Ook praten we met elkaar over de afspraken op de BSO en de verdeling van de huishoudelijke taken, want dat hoort erbij. In de vakantie en op studiedagen zijn we ook open.

Activiteiten

Onze activiteitenprogramma´s hebben regelmatige wisselende thema´s, bijvoorbeeld (W)Onderzoekers, Kriebelbeestjes, Fabulous Fashion, Down Under. De medewerkers van montris verzinnen daar de leukste dingen bij. Een kleine greep uit het aanbod; dansen op zelfgemaakte muziek, boemerangs en een pijl en boog maken, een toneelstuk in elkaar zetten en uitvoeren, een stad bouwen, proefjes doen, kunst maken met gevonden natuurschatten, vloggen, bloggen, vuurtje stoken en allerlei spel- en sportactiviteiten op onze grote pleinen.

Pedagogisch concept

De thema´s en de activiteiten van onze BSO Laren LMS passen binnen ons pedagogisch concept; bij montris gaan we ervan uit dat elk kind een mix van talenten heeft. Er zijn 8 talentgebieden: Ik, Bewegen, Muziek, Natuur, Samen, Logica, Woord en Beeld. We laten deze talenten terugkomen in de activiteiten. Zo ontdekken en ontwikkelen kinderen spelenderwijs de mix aan talenten die zij bezitten. Op die manier hopen we bij te dragen aan de ontwikkeling van evenwichtige mensen die vol zelfvertrouwen in de wereld staan!

Binnen/Buiten

Groot voordeel van BSO De Leemkuil is dat we veel buitenruimte hebben, in de vorm van meerdere pleinen. Dat staat garant voor oneindig veel buitenspelen en sporten. Maar ook is het binnen goed toeven. We hebben een enorme, lichte ruimte tot onze beschikking, waar we verschillende hoeken in hebben gemaakt. Er is voor ieder wat wils; een bieb, een hoek met verkleedkleren, een chillbank, een huis- en bouwhoek, grote tafels waar bijvoorbeeld lekker aan getekend kan worden, een muziekhoek en ontzettend veel materiaal dat ligt te wachten totdat iemand er kunst van gaat maken. Daarnaast mogen we ook nog gebruik maken van de gymzaal van de LMS.

CONTACTGEGEVENS

De Leemkuil 4
1251 AR Laren
M: 06 – 812 885 37

OPENINGSTIJDEN

maandag na schooltijd tot 18.30 uur
dinsdag na schooltijd tot 18.30 uur
woensdag na schooltijd tot 18.30 uur
donderdag na schooltijd tot 18.30 uur
vrijdag na schooltijd tot 18.30 uur

In alle schoolvakanties en op studiedagen van 07.30 uur tot 18.45 uur.