Wat is een BSO?

Buitenschoolse opvang: kinderopvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar

Onze locaties buitenschoolse opvang in Amsterdam, Huizen en Laren zijn een fijne plek voor kinderen van 4 tot 13 jaar om na schooltijd even te kunnen landen. Buitenschoolse opvang of kortweg BSO. Ook tijdens schoolvakanties en studiedagen kunnen de kinderen bij ons terecht. Onze medewerkers staan klaar om er een fijne en gezellige (mid)dag van te maken.

Activiteiten op de BSO

Onze medewerkers verzinnen de vrolijkste activiteiten zodat de kinderen hun eigen talenten spelenderwijs ontdekken en ontwikkelen. Van dansen tot proefjes, van kunst tot spoorzoeken. Dit heeft alles te maken met onze pedagogische visie op talenten. En de kinderen denken mee. Ze kunnen namelijk heel goed vertellen wat ze willen en waar ze blij van worden.

Daarnaast praten ze ook mee met de afspraken op de BSO en de verdeling van de ‘huishoudelijke taken’, zoals bekers naar de keuken brengen en opruimen. Ook dat hoort erbij, net als thuis.

Vast team van medewerkers

Op elke BSO stellen we een wervelend team samen, zodat alle acht talenten uit ons pedagogisch concept ‘Meervoudige Intelligentie’ de aandacht krijgen die ze verdienen. Zo hebben we Daan die graag een potje voetbalt. Mascha die altijd gave, net even andere kookactiviteiten verzint. Voor het maken van de mooiste kunstwerken moet je echt bij Leander zijn. En Muriel leert je toneelspelen (en heeft ook altijd de beste grapjes paraat). Zo hebben kinderen een geweldige tijd op onze BSO.

BSO na schooltijd

De school gaat uit, er staat iemand klaar om de kinderen op te halen. Eenmaal op de BSO starten we samen wat te drinken en te eten. We besteden tijd en aandacht aan elkaar en de belevenissen van die dag. Zo is er voor kinderen een herkenbare overgang van school naar de BSO.
Na een inspannende dag op school kunnen kinderen bij ons op hun eigen manier even ontspannen. Bijvoorbeeld een boek lezen op de bank, buiten op het plein ravotten, meedoen met een van de activiteiten of iets anders. We zorgen voor de juiste balans tussen ‘even niks moeten’ en ‘talenten ontplooien’. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen graag nieuwe dingen leren, ook op de BSO. Onze activiteiten geven kinderen de ruimte voor nieuwe ontdekkingen.

BSO tijdens schoolvakanties of studiedagen

Als kinderen de hele dag bij ons zijn, is er meer tijd (en ook meer energie bij de kinderen) om grotere dingen te ondernemen. Workshops, uitstapjes, sportlessen, je kunt het zo gek niet bedenken. Iedere vakantie maken we een gaaf vakantieprogramma rond een verrassend thema. Zo weten kinderen en ouders van tevoren wat we gaan doen. We zijn niet vies van modder, bedenken vette feestjes, maar ook een workshop kleien, naar het museum of een sportdag is mogelijk. Bij slecht weer bouwen we een bioscoop, of de grootste binnentent ever! We doen hoe dan ook leuke, uitdagende activiteiten, zowel binnen als buiten. Kortom: veel plezier!

Opvangmogelijkheden

Je kind komt op een of meer vaste middagen naar de BSO. Daarnaast kun je zelf bepalen op welke dagen je kind tijdens de vakanties komt. Per contractdag krijg je 12 dagen vakantietegoed. Die kun je inzetten in de schoolvakanties en voor studiedagen. Je regelt dit makkelijk en snel via de montris-app.

Locaties

Wij verzorgen op de volgende locaties buitenschoolse opvang. Kijk gerust rond en kom meer te weten over onze locaties in Amsterdam, Huizen of Laren: