BSO in Amsterdam Centrum

BSO De Zuyder
Barentszplein 14
Amsterdam

Ons inspectierapport vind je hier.

BSO De Zuyder vind je in de Zuiderspeeltuin aan het IJ vlakbij de Houthavens (S102), Westerdok, Bickerseiland en Prinseneiland. We halen kinderen op van verschillende scholen in de buurt; bij De Burght, De Eilanden en De Zeeheld. BSO De Zuyder is een echte buurt-BSO: dé plek waar kinderen uit de buurt elkaar ontmoeten.

Middag bij BSO in Amsterdam West

Wij zorgen ervoor dat kinderen tussen 4 en 13 jaar een fijne tijd bij BSO Amsterdam West hebben na een schooldag. Als we de kinderen opgehaald hebben, luiden we samen het begin van de vrije tijd in met wat te drinken en aandacht voor de belevenissen van de dag. Daarna is het tijd voor vrolijke activiteiten! De kinderen kunnen meedoen met het programma of lekker vrij spelen. Zin om even niets te doen? Dat kan natuurlijk ook! De kinderen hebben een stem in het activiteitenaanbod. Ook praten we met elkaar over de afspraken op de BSO en de verdeling van de huishoudelijke taken, want dat hoort erbij. In de vakantie en op studiedagen zijn we ook open.

Activiteiten

Onze activiteitenprogramma´s hebben regelmatige wisselende thema´s, bijvoorbeeld (W)Onderzoekers, Kriebelbeestjes, montris Masterchef, Fabulous Fashion. De medewerkers van montris verzinnen daar de leukste dingen bij. Een kleine greep uit het aanbod; dansen op zelfgemaakte muziek, brood bakken, kunst maken met gevonden natuurschatten, een toneelstuk in elkaar zetten en uitvoeren, proefjes doen, leren hoe je een echte DJ wordt, vloggen, bloggen en allerlei spel- en sportactiviteiten in de speeltuin. Daarnaast organiseren we workshops in onder andere Techniek en Theater.

Pedagogisch concept

De thema´s en de activiteiten van onze BSO Amsterdam West passen binnen ons pedagogisch concept; bij montris gaan we ervan uit dat elk kind een mix van talenten heeft. Er zijn 8 talentgebieden: Ik, Bewegen, Muziek, Natuur, Samen, Logica, Woord en Beeld. We laten deze talenten terugkomen in de activiteiten. Zo ontdekken en ontwikkelen kinderen spelenderwijs de mix aan talenten die zij bezitten. Op die manier hopen we bij te dragen aan de ontwikkeling van evenwichtige mensen die vol zelfvertrouwen in de wereld staan!

Binnen/Buiten

Groot voordeel van BSO De Zuyder is de ligging in de Zuiderspeeltuin, dat staat garant voor oneindig veel buitenspelen en sporten. Maar ook binnen is het goed toeven. We hebben verschillende hoeken gemaakt en er is voor ieder wat wils: de bieb, een hoek met verkleedkleren, de discogang, een muziekhoek, het atelier, de gezellige keuken, een bouwhoek en genoeg plekjes om lekker te relaxen.

CONTACTGEGEVENS

Barentszplein 14
1013 NJ Amsterdam
M: 06 471 470 73

OPENINGSTIJDEN

maandag tot 18.30 uur
dinsdag tot 18.30 uur
woensdag 12.00 uur tot 18.30 uur
donderdag tot 18.30 uur
vrijdag tot 18.30 uur

In alle schoolvakanties en op studiedagen van 07.30 uur tot 18.30 uur.