Kinderopvang in Bussum

KDV De Puntmuts
Iepenlaan 67
Bussum

Ons inspectierapport vind je hier.

Kinderdagverblijf De Puntmuts, onze kinderopvang in Bussum, vind je in een rustige woonwijk vlakbij station Bussum-Zuid en de Bussumerheide. Het kinderdagverblijf is gevestigd in een voormalig, vrijstaand woonhuis met grote speelplaats in de tuin. De Puntmuts is een knus en kleinschalig kinderdagverblijf, waardoor we een extra persoonlijke sfeer hebben.

Dagje bij kinderopvang in Bussum

Kinderdagverblijf De Puntmuts is een heerlijke plek voor kinderen vanaf 3 maanden tot het moment dat ze naar school gaan. We hebben maximaal 16 kinderen per dag, verdeeld over twee groepen. De oudere kinderen zitten boven, de jongere kinderen beneden. Onze dag met jouw kindje bevat alles wat jullie thuis ook doen; eten, drinken, slapen en spelen. En natuurlijk lachen, praatjes maken en knuffelen. Elk kind heeft op de groep een eigen mandje voor wat spulletjes van thuis, hij/zij slaapt in een vast bedje en krijgt voeding volgens het door jullie aangegeven schema. Voor de allerkleinsten bootsen we de thuissituatie zo goed mogelijk na. We houden rekening met het slaap- en voedingsritme van je baby en het soort voeding.

Activiteiten

De kinderen kunnen bij onze kinderopvang Bussum lekker vrij spelen, maar we hebben ook activiteitenprogramma´s met regelmatig wisselende thema´s. Bijvoorbeeld Weer en Wind, Naar Buiten, Dieren op de boerderij. De medewerkers van montris verzinnen daar de leukste dingen bij. Een kleine greep uit het aanbod; dansen op zelfgemaakte muziek, experimentjes doen met zintuigen, kunst maken met natuurschatten, kriebelbeestjes zoeken. Veel van de activiteiten doen we buiten.

Pedagogisch concept

De thema´s en de activiteiten van onze kinderopvang Bussum passen binnen ons pedagogisch concept; bij montris gaan we ervan uit dat elk kind een mix van talenten heeft. Er zijn 8 talentgebieden: Ik, Bewegen, Muziek, Natuur, Samen, Logica, Woord en Beeld. We laten deze talenten terugkomen in de activiteiten. Zo ontdekken en ontwikkelen kinderen spelenderwijs de mix aan talenten die zij bezitten. Op die manier hopen we bij te dragen aan de ontwikkeling van evenwichtige mensen die vol zelfvertrouwen in de wereld staan!

Binnen/Buiten

Groot voordeel van kinderdagverblijf De Puntmuts is de kleinschaligheid in een voormalig, vrijstaand huis. We hebben twee verdiepingen die elk hun eigen speelhoeken en keuken hebben. Beneden is een slaapkamer. We hebben een mooie tuin waar de kinderen heerlijk kunnen spelen, fietsen en rommelen. De grote boom geeft in de zomer veel schaduw. Aan het einde van de straat vind je de Bussumerheide waar we vaak te vinden zijn! De Puntmuts maakt echt onderdeel uit van de Iepenlaan. Zo gaan de kinderen met Sint Maarten een liedje zingen voor de buurvrouw.

Ons inspectierapport vind je hier.

CONTACTGEGEVENS

Iepenlaan 67
1406 TL Bussum
T: 035 69 21 242

OPENINGSTIJDEN

maandag van 06.45 tot 18.45 uur
dinsdag van 06.45 tot 18.45 uur
woensdag van 06.45 tot 18.45 uur
donderdag van 06.45 tot 18.45 uur
vrijdag van 06.45 tot 18.45 uur

De eerste weken zijn erg belangrijk voor een fijne start voor je baby. Even bellen om te horen hoe het gaat? Dit kan altijd!