BSO in Huizen

BSO Stoer
Crailoseweg 118
Huizen

Ons inspectierapport vind je hier.

Onze BSO Huizen is BSO Stoer genaamd. Je vindt deze BSO midden in het bos, naast ons kinderdagverblijf De Wipneus en in hetzelfde pand als PO Flink, op het terrein van De Trappenberg in Huizen. Midden in ´t Gooi, dichtbij Naarden, Bussum, Laren en Blaricum. We zitten op een paar minuten afstand van de A1 (afslag 8 Blaricum), vlakbij het Tergooi Ziekenhuis Blaricum, dat maakt Stoer uitstekend bereikbaar.

We halen kinderen op van verschillende scholen in de buurt; bij De Flevoschool, Dr. Maria Montessorischool en de Van Der Brugghenschool. BSO Stoer is een echte natuur-BSO, we zijn meestal met de kinderen te vinden in het bos of op de hei.

Middag bij BSO in Huizen

Wij zorgen ervoor dat kinderen tussen 4 en 13 jaar een fijne tijd bij BSO Huizen hebben na een schooldag. Als we de kinderen opgehaald hebben, luiden we samen het begin van de vrije tijd in met wat te drinken en aandacht voor de belevenissen van de dag.  Daarna is het tijd voor vrolijke activiteiten! De kinderen kunnen meedoen met het programma of lekker vrij spelen. Zin om even niets te doen? Dat kan natuurlijk ook!  De kinderen hebben een stem in het activiteitenaanbod. Ook praten we met elkaar over de afspraken op de BSO en de verdeling van de huishoudelijke taken, want dat hoort erbij. In de vakantie en op studiedagen zijn we ook open.

Activiteiten

Onze activiteitenprogramma´s hebben regelmatige wisselende thema´s, bijvoorbeeld (W)Onderzoekers, Kriebelbeestjes, Fabulous Fashion, Down Under. De medewerkers van montris verzinnen daar de leukste dingen bij. Een kleine greep uit het aanbod; dansen op zelfgemaakte muziek, boemerangs en een pijl en boog maken, een toneelstuk in elkaar zetten en uitvoeren, een stad bouwen, proefjes doen, kunst maken met gevonden natuurschatten, vloggen, bloggen en allerlei spel- en sportactiviteiten in het bos of op de hei. Als extraatje organiseren we proeflessen in bijvoorbeeld kickboksen en judo.

Pedagogisch concept

De thema´s en de activiteiten van onze BSO Huizen passen binnen ons pedagogisch concept; bij montris gaan we ervan uit dat elk kind een mix van talenten heeft. Er zijn 8 talentgebieden: Ik, Bewegen, Muziek, Natuur, Samen, Logica, Woord en Beeld. We laten deze talenten terugkomen in de activiteiten. Zo ontdekken en ontwikkelen kinderen spelenderwijs de mix aan talenten die zij bezitten. Op die manier hopen we bij te dragen aan de ontwikkeling van evenwichtige mensen die vol zelfvertrouwen in de wereld staan!

Binnen/Buiten

Groot voordeel van BSO Stoer is de ligging in het bos en naast de hei! Dat staat garant voor oneindig veel buitenspelen en sporten. In onze ´voortuin´ zitten we vaak aan de picknicktafel, we hebben geregeld een barbecue en roosteren marshmallows boven ons eigen vuurtje.

Maar ook binnen is het goed toeven. We hebben verschillende hoeken gemaakt en er is voor ieder wat wils: de ´natuurbieb´, het atelier, de bouwhoek en het winkeltje. Ook hebben we een gezellige grote eettafel. De kast vol vieze laarzen; dat is typisch Stoer!

CONTACTGEGEVENS

Crailoseweg 118
1272 EX Huizen
M: 06 – 192 709 97

OPENINGSTIJDEN

Maandag tot 18.45 uur
Dinsdag tot 18.45 uur
woensdag van 12:00 tot 18.45 uur
donderdag tot 18.45 uur
vrijdag tot 18.45 uur

 

In alle schoolvakanties en op studiedagen van 07.30 uur tot 18.45 uur.