BSO in Laren

BSO De Melkweg
Melkweg 42
Laren

Ons inspectierapport vind je hier.

Onze BSO Laren vind je in OBS De Ploeg en heet BSO De Melkweg. De BSO ligt vlakbij de Eemnesserweg en het centrum van Laren. De BSO is voor kinderen van De Ploeg dus makkelijk te bereiken; de deur door aan het eind van de hal in de school en je bent er al! Maar we halen ook kinderen op bij andere scholen; bij De Binckhorst en De Gooische School. De Melkweg is een echte dorps-BSO; kleinschalig en de kinderen kennen elkaar vaak al van gezicht.

Middag bij BSO in Laren

Wij zorgen ervoor dat kinderen tussen 4 en 13 jaar een fijne tijd bij BSO Laren hebben na een schooldag. Als de kinderen klaar zijn met school, luiden we samen het begin van de vrije tijd in met wat te drinken en aandacht voor de belevenissen van de dag.  Daarna is het tijd voor vrolijke activiteiten! De kinderen kunnen meedoen met het programma of lekker vrij spelen. Zin om even niets te doen? Dat kan natuurlijk ook!  De kinderen hebben een stem in het activiteitenaanbod. Ook praten we met elkaar over de afspraken op de BSO en de verdeling van de huishoudelijke taken, want dat hoort erbij. In de vakantie en op studiedagen zijn we ook open. Als het erg rustig is, nemen we de kinderen mee naar onze BSO De Leemkuil in Laren.

Activiteiten

Onze activiteitenprogramma´s hebben regelmatige wisselende thema´s, bijvoorbeeld (W)Onderzoekers, Kriebelbeestjes, Fabulous Fashion, Down Under. De medewerkers van montris verzinnen daar de leukste dingen bij. Een kleine greep uit het aanbod; dansen op zelfgemaakte muziek, boemerangs en een pijl en boog maken, een toneelstuk in elkaar zetten en uitvoeren, proefjes doen, kunst maken met gevonden natuurschatten, vloggen, bloggen en allerlei spel- en sportactiviteiten op ons grote plein en in de gymzaal.

Pedagogisch concept

De thema´s en de activiteiten van onze BSO Laren passen binnen ons pedagogisch concept; bij montris gaan we ervan uit dat elk kind een mix van talenten heeft. Er zijn 8 talentgebieden: Ik, Bewegen, Muziek, Natuur, Samen, Logica, Woord en Beeld. We laten deze talenten terugkomen in de activiteiten. Zo ontdekken en ontwikkelen kinderen spelenderwijs de mix aan talenten die zij bezitten. Op die manier hopen we bij te dragen aan de ontwikkeling van evenwichtige mensen die vol zelfvertrouwen in de wereld staan!

Binnen/Buiten

Groot voordeel van BSO De Melkweg is dat we veel buitenruimte hebben, we maken gebruik van het grote schoolplein.  Dat staat garant voor oneindig veel buitenspelen en sporten. Maar ook binnen is het goed toeven. We hebben een lichte ruimte tot onze beschikking, die we hebben omgetoverd tot fijne huiskamer. Aan onze gezellige tafel smeden we samen plannen voor de rest van de dag. De ruimte heeft verschillende hoeken waar je mooie kunst kunt maken, lekker kunt chillen, er is een huishoek en een tafel om aan te bouwen. Daarnaast mogen we ook nog gebruik maken van de gymzaal van De Ploeg.

CONTACTGEGEVENS

Melkweg 42
1251 PT Laren
M: 06 – 461 494 62

OPENINGSTIJDEN

Maandag na schooltijd tot 18.30 uur
Dinsdag na schooltijd tot 18.30 uur
woensdag na schooltijd tot 18.30 uur
donderdag na schooltijd tot 18.30 uur
vrijdag na schooltijd tot 18.30 uur

 

In alle schoolvakanties en op studiedagen van 07.30 uur tot 18.30 uur.