Decorative bar
Logo Meander-Prokino
Meander-internaten
Stichting-meander
Onze-toekomst

Een toekomstbestendige Meander

Decorative bar

Na een periode van intensief overleg met ouders, medewerkers en andere stakeholders over de toekomst van de Meander Internaten heeft de raad van bestuur van Meander-Prokino in 2023 een besluit genomen over de toekomst. Als Meander willen we graag dat er in de toekomst schippersinternaten blijven behouden. Daarbij vinden we het belangrijk dat de zorg voor de kinderen op een kwalitatief goede en verantwoorde manier gebeurd. Het besluit geeft iedereen duidelijkheid en zekerheid voor de toekomst. We beseffen dat deze veranderingen ingrijpend zijn voor alle betrokkenen, want wij doen niets liever dan schipperskinderen een tweede thuis te geven.

De veranderingen op een rijtje

Meander zal verder gaan met het bieden van opvang, begeleiding en huisvesting aan kinderen en jongeren van binnenvaartschippers en kermisexploitanten op de locaties internaat Julia in Zwijndrecht, Prinses Margriet in Zwolle en Sint Nicolaas in Nijmegen.

Met ingang van het schooljaar 2025 sluiten de locaties Prins Hendrik in Nieuwegein en de Prinsenvaart in Maasbracht.

Uiterlijk in de zomer van 2032 sluiten de locaties het Kompas in Lemmer en Koningin Juliana in Terneuzen. De locaties het Kompas en Koningin Juliana krijgen de garantie dat het internaat minimaal openblijft tot de zomer van 2027, tenzij voor die tijd het kinderaantal minder dan acht wordt. In dat geval zal de locatie in het schooljaar nadat deze ondergrens is bereikt alsnog tot sluiting worden overgegaan. Er geen sprake is van een ‘kindstop’, dus ouders kunnen hun kinderen aanmelden voor deze locaties.

Tot slot

Een sluiting van een internaat is voor kinderen, ouders en medewerkers, een ingrijpend besluit. Meander is ervan overtuigd dat dit besluit, door het teruglopen van het aantal kinderen, noodzakelijk is. Zo kan Meander ook in de toekomst continuïteit voor de opvoeding, begeleiding en huisvesting van kinderen blijven aanbieden.

Mocht u vragen hebben, aarzel niet en neem contact met ons op! Zie hiervoor de contactgegevens op de webpagina’s van onze internaten.