Decorative bar
Logo Meander-Prokino
Stichting-meander-prokino
Pers

Persberichten

Decorative bar

Persbericht Stichting Meander - Diemen, 12 mei 2023

Meander gaat verder met drie internaten

Op 19 april 2023 hebben wij besloten dat wij onze schippersinternaten gaan concentreren op drie locaties: Nijmegen, Zwolle en Zwijndrecht. De afgelopen jaren kampt Meander met een teruglopend aantal kinderen op de schippersinternaten die de komende jaren zich zal voortzetten. Dit in combinatie met hoge locatiekosten en spreiding van personeel over teveel plaatsen dwingt ons deze voor alle betrokkenen moeilijke keuze te maken.

Toekomstbestendig

Wij willen schippersinternaten blijven houden. Dat moet op een kwalitatief goede en verantwoorde manier gebeuren. Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar alle opties en een vertegenwoordiging van de ouders geraadpleegd over mogelijke scenario’s om toekomstbestendig door te gaan. Het doorgaan met drie grotere locaties is dan het meest verstandige. Wij hebben er voor gekozen nu een besluit te nemen voor alle locaties om te voorkomen dat er langere tijd onzekerheid is. Dat doet veel pijn bij de ouders en medewerkers. Dit besluit hebben wij ook niet lichtvaardig genomen.

Sluitingen

Dit betekent dat de internaten Prinsenvaart in Maasbracht en Prins Hendrik in Nieuwegein al op korte termijn sluiten, in de zomer van 2024. Daarnaast nemen we geen kinderen meer aan op de internaten Het Kompas in Lemmer en Koningin Juliana in Terneuzen. Deze twee locaties sluiten in de zomer van 2027. We gaan samen met ouders en medewerkers op alle locaties heel zorgvuldig kijken naar de consequenties.

Toekomst

Meander zal haar dienstverlening blijven voortzetten op de drie overgebleven locaties. Dit betreft Sint Nicolaas in Nijmegen, Prinses Margriet in Zwolle en Julia in Zwijndrecht. Met dit besluit denken wij ook in de toekomst op een verantwoorde wijze schippersinternaten kunnen blijven houden.

Noot voor de redactie:

Afdeling Communicatie heeft geen vaste woordvoerder. Om u zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn, beantwoorden wij alleen schriftelijke vragen. Deze kunt u mailen naar pers@prokino.nl. Vermeld daarbij alstublieft uw bereikbaarheid, dan nemen wij contact met u op. In verband met de schoolvakanties houdt ook Stichting Meander zomervakantie tot de scholen in de regio weer beginnen.