Wat is een kinderdagverblijf?

Kinderdagverblijf: kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar

Onze kinderdagverblijven in Almere, Bussum en Huizen zijn een heerlijke plek voor kinderen vanaf 3 maanden tot het moment dat zij naar de basisschool gaan. Ze kunnen er eten, slapen en natuurlijk ook lekker ontdekken, leren en genieten. Ieder in hun eigen tempo.

Baby’s volgen hun eigen ritme, zoals ze gewend zijn van thuis. Dreumesen en peuters voelen zich veilig en vertrouwd als duidelijk is hoe de dag zal verlopen. De dag is daarom ingedeeld volgens een vast ritme met eten, drinken, spelen, slapen en meer.

Activiteiten op het kinderdagverblijf

Voor ieder kind van elke leeftijd valt er iets te beleven, we hebben zowel vertrouwde speeltjes als uitdagende, nieuwe dingen. Kinderen kunnen zo binnen de veilige grenzen van het kinderdagverblijf zelf op ontdekkingstocht gaan. Natuurlijk onder begeleiding van onze medewerkers.

Onze medewerkers bedenken daarnaast de vrolijkste activiteiten zodat de kinderen hun eigen talenten spelenderwijs ontdekken en ontwikkelen. Van muziek maken tot lezen, van dansen tot de natuur in gaan. Dat heeft alles te maken met onze pedagogische visie op talenten.

Vast team van medewerkers

Elk kinderdagverblijf heeft een vast team van medewerkers, dat al jaren bij montris werkt. Ze hebben liefde voor het vak en al vele luiers verschoond, flesjes gegeven, kinderen getroost en boeken voorgelezen. Kortom: ieder kind liefdevol aandacht gegeven.

Dagje kinderdagverblijf

Vanaf de dreumesleeftijd hebben kinderen behoefte aan een herkenbaar dagritme. En dat ziet er ongeveer bij montris zo uit:

Na de ochtendspits thuis heten we jou en je kindje van harte welkom. Er is tijd voor een overdracht en natuurlijk papa en/of mama uitzwaaien. Je kindje begint de dag met wat hij of zij wil doen. Even een puzzel, een boekje of misschien ‘koken’ in de huishoek? Om 9:30 uur eten we fruit aan tafel en hebben we aandacht voor de verhalen van ieder kind. Rond 10:00 uur gaan de kleintjes naar bed; voor de ‘grote’ kinderen is er een activiteit of vrij spelen. Als het kan, gaan we zeker naar buiten!

Als de meesten weer wakker zijn, is het rond 11:30 uur lunchtijd en oefenen de kinderen met zelf hun broodje smeren. Daarna gaan veel van de grotere kinderen een dutje doen. De kinderen die wakker zijn, gaan iets rustigs doen: boekje lezen, even knuffelen of een beetje rondscharrelen op de groep. Rond 15:00 uur gaan we gezellig aan tafel met wat drinken, groente en fruit. Daarna is het weer tijd om vrij te spelen of mee te doen met een activiteit. Vanaf 16:00 uur kun je je kindje ophalen.

Opvangmogelijkheden

Je kindje komt op een of meer vaste dagen in de week bij ons. Daarnaast kun je een paar keer per jaar opvang aanvragen, op een andere dag dan je vaste contractdagen, zonder daarvoor te betalen. Je krijgt van ons twee tegoeddagen per contractdag.

Werk je onregelmatig? Dan kan je bij kinderdagverblijf De Regenboog in Almere en bij De Wipneus in Huizen kiezen voor flexibele opvang. Minimaal twee weken van tevoren geef je aan op welke dagen en tijden in de week jouw kindje aanwezig is.

Locaties

Wij hebben drie kinderdagverblijven. Kijk gerust rond en kom meer te weten over onze locaties in Almere, Bussum of Huizen: